Huis > Nieuws & kennis > Inhoud

De methode van de synthese van Polyimide

Sep 15, 2014

Polyimide is samengesteld uit tetracid Dianhydride en diamine in polymerisatie, de synthese van de belangrijkste één stap method、two stap method、three stap methode en de Gas fase neerslag methode.

(1) Één stap methode. Één stap methode is Dianhydride en diamine polymeervorm rechtstreeks polyimide in hoog kookpunt oplosmiddel, monomeer niet door polyamic zuur directe synthese van poly imiden. De voorwaarden van de reactie van deze methode was veel gematigder dan warmtebehandeling, de sleutel is het selecteren van een geschikt oplosmiddel. Toen de relatieve molecuulmassa van polymeer toenam, moet proberen om vocht te verwijderen. Meestal met water om Azeotropisch water gegenereerd, te verwijderen of het polyamic zuur zout met isocyanaat ter vervanging van diamine en gegenereerde onder hoge temperatuur en hoge druk polymerization.the controle proces van deze methode nog te worden geperfectioneerd en de praktische stap voorwaarts.

(2) Twee stap methode. De twee-stap methode is de Dianhydride en diamine verkregen polyamic zuur-precursor, vervolgens door verwarming of chemische methoden, intramoleculaire cyclodehydration van polyimide vormen. Chemische imidization methode, het dehydraterend agent polyamide zuur, Polyimide chemische cyclisatie gegenereerd bevat een groot aantal verschillende imiden. De bereid polyimide en polyimide bereid verwarming methode, de fysische en chemische eigenschappen verschillen, met name de isoimide ringen heeft lage thermische stabiliteit en hoge chemische reactiviteit. verschillende uitdroging agent, verschillende cyclisatie product imine / isoimide verhouding, kan worden gedachte van zo tautomerische uiterst instabiele veroorzaakt. Het proces in twee stappen is volwassen, maar de polyamic zure oplossing is niet stabiel, het is zeer gevoelig voor vocht, dus polyamic zuur alkyl ester methode, polyamide, zure silyl ester, methode verbetering ontleding treedt op tijdens de opslag, verscheen. Een andere voorloper van polyimide polyamide ester, is een relatief stabiele polymeer, effen of oplossing voor langere termijn opgeslagen formulier. Hoge relatieve molecuulmassa van polyamide ester is meestal samengesteld uit aromatische diacid diester acyl chloride, oplossing polycondensatie of condensatie polymerisatie was bereid met aromatische diamine. Polyamide ester warmte of imidized polyimide vond plaats in de reacties gekatalyseerd door organische basen, maar de kleine moleculaire compound uit alcohol of alpha olefine in plaats van water. Oplosbare polyamide ester tussenproducten in het polyamic zuur, oplosbare gemeen organische oplosmiddelen met laag kookpunt, zoals dichloormethaan, vier zuurstof furan, en kunnen hoge concentratie oplossing, en kunnen worden gewijzigd door de ester structuur maakt het polyamide-ester met verschillende eigenschappen, en kunnen worden gebruikt voor het voorbereiden van hoge sterkte en hoge elasticiteitsmodulus materialen, is een typische methode voor de synthese van polyimide. Maar de imidization reactie activiteit en laag, complexe proces, hoge productie kosten, verdere optimalisatie.

Drie stappen methode. De drie stappen methode is polyisoimide verkrijgen polyimide methode via. Polyisoimide stabiele structuur, als de eerste matrix van polyimide, omdat de warmtebehandeling niet uitzenden van water en andere lage moleculaire stoffen, gemakkelijk heterogene in imiden, en uitstekende prestaties van polyimide kunt maken. Polyisoimide bestaat uit polyamide zuur in uitdroging agent, uitdroging en cyclisatie in en klik vervolgens in de rol van zuur of base isomerisatie katalysatoren zoals polyimide, de reactie van de isomerisatie gemakkelijk bij een hoge temperatuur. Polyisoimide