Speciaal Polyimide-poeder voor het versterken van PTFE

S pecial Polyimide Poeder voor het verstevigen van PTFE Zoals we allemaal weten, neemt Polytetrafluoroethylene (PTFE) vanwege zijn uitstekende zelfsmerende corrosiebestendigheid en hoge temperatuurprestaties op het gebied van wrijvings- en slijtmaterialen een zeer belangrijke plaats in. Maar het is laag ...

Productdetails

Speciaal polyimide poeder voor het versterken van PTFE

Zoals we allemaal weten, neemt Polytetrafluoroethylene (PTFE) vanwege zijn uitstekende zelfsmerende corrosiebestendigheid en prestaties bij hoge temperaturen op het gebied van wrijvings- en slijtmaterialen een zeer belangrijke plaats in. Maar zijn lage hardheid, gemakkelijke kruip, slechte weerstand tegen wrijving, de noodzaak om vulmiddel toe te voegen om deze tekortkomingen te verbeteren om te voldoen aan de mechanische asafdichting, wrijving op het gebied van applicatie-eisen.

 

Algemeen gebruikte vulstoffen zijn glasvezel, koolstofvezel, grafiet, molybdeendisulfide, bronspoeder en hittebestendige organische polymeermaterialen. Anorganische vulling en PTFE gecombineerd met slechte wrijving en slijtage vallen echter gemakkelijk weg, wat resulteert in slechte slijtvastheid en gemakkelijk te beschadigen dubbele, slechte bewerkbaarheid, waardoor de toepassing van de extreem zware omstandigheden wordt beperkt. Het met PTFE gevulde polymeer moet stabiel zijn tijdens het sinteren (380 ° C). Daarom kunnen slechts enkele polymeren, zoals polyetheretherketon (PEEK), polyfenyleensulfide (PPS), aramide (AF), polyfenyleenoxide (POB) en polyimide (PI) "competent" zijn.


SOLVER POLYIMIDE ontwikkelde speciaal polyimide voor het verbeteren van polytetrafluorethyleen (PTFE) (SolverPI-Powder 1800 en SolverPI-Powder 1822). Het enige verschil tussen SolverPI-Powder 1800 en SolverPI-Powder 1822 is het uiterlijk van de kleur. Andere prestaties zijn hetzelfde.

Item nr.

SolverPI-Powder 1800

Uiterlijk

Geel poeder

Fijnheid

1000 mesh

Dichtheid

1,40 ~ 1,45 g / cm3

Glasovergangstemperatuur

385 ° C

Thermische uitzettingscoëfficiënt

20 ~ 25ppm / ° C

Rechten op de zuurstofindex

37

De compressiesterkte

≧ 160MPa

De buigsterkte

≧ 180MPa

De impactsterkte

≧ 100 kJ / M²

Oppervlakteweerstand

≧ 10³Ω

Volumeweerstand

≧ 10³Ω.cm

Diëlektrische constante (106Hz)

3,0 ~ 3,5

Diëlektrische sterkte (KV / mm)

240

SolverPI-Powder 1800 Filled PTFE Appearance:
SolverPI-Powder 1822 Filled PTFE Appearance lijkt meer op P84:

De gemiddelde deeltjesgrootte van SolverPI-Powder 1800 en SolverPI-Powder 1822 is 1000 mesh (13μm). Het is een thermohardend polyimide dat niet zal smelten. De glasovergangstemperatuur kan 385 ℃ zijn. Geen fysieke en chemische veranderingen maar met kruipweerstand en hoge hardheid bij sinteren in de temperatuur van 360-380 ℃, dus het is zeer geschikt voor het verbeteren van PTFE-producten. Door de speciale chemische structuur en micro-aggregatie van het polyimide (PI), tijdens het proces van wrijving en slijtage, met name droge wrijving, kunnen de PTFE overdrachtsfilm en dubbele bindingssterkte effectief worden verhoogd, en PI harde deeltjes gelijkmatig gedispergeerd in de PTFE matrix, spelen een ondersteunende rol in de belasting, waardoor de mechanische sterkte van het materiaal, wrijvingseigenschappen, kruipweerstand en Vicat-verwekingstemperatuur aanzienlijk worden verbeterd.

 

Onze onderzoeken tonen aan dat de toevoeging van 15% van ons polyimide de slijtbestendigheid van PTFE 400 keer kan verbeteren, in vergelijking met andere polymeren (PEEK, PPS, AF, POB), het beste verbeteringseffect de beste "partner" is voor PTFE. Voeg bijvoorbeeld met toevoeging van 15% inhoud dit product toe om het PTFE-composietmateriaal te verbeteren dan de toevoeging van polyfenyleen (POB) -slijtvastheid die 7 keer hoger is dan de limiet-PV-waarde van meer dan 2 keer. Daarom is het product op grote schaal gebruikt in compressorafdichtingen, bekers, bussen, rails, flexibele rails, rapier slijtvaste laag en andere PTFE composietmaterialen.


Prestaties van SolverPI-Powder 1800 gevulde PTFE

PI-opvullingspercentage (%)

15%

Dichtheid (g / cm3):

1.96

Treksterkte (MPa):

18.54

Verlenging (%):

311

Shore-hardheid (shore D):

57

Krimp (%):

3.07

Vicat-verwekingstemperatuur (℃):

202

Wrijvingscoëfficiënt

0.11

Draag (g)

0,002-0,004
Onderzoek